Vissza
Liget Kávé

anno 1895

Akár az ízletes étkezés lezárásaképp, akár egy desszert záró akkordjaként is ajánljuk Önnek kávé különlegességünket, amely a Városliget és Budapest boldog békeidejének hangulatát eleveníti fel!

Teljes kávékínálatunk ITT »»»
990 Ft 3.3
Megrendelem

A kávé története

Az ismeretlen növény világsikere Kaffa városából indult, ahol a szerzetesek - a kecskék éjszakai éberségét megfigyelve - kezdetben nyersen rágcsálták, később az esti imádság előtt felfőzték és kellemes levest készítettek belőle. Az álom elillant a szemükből, s ezután már élénkítő hatása miatt fogyasztották az italt, ami a világ minden tájára gyorsan elterjedt.



A tökéletes kávé

A kávé cserje a trópusi éghajlatot kedveli, íze, színe és koffein tartalma a hőmérséklettől és a talaj minőségétől függ. Egy apró zöld kávészem 2000 féle vegyület tartalmaz, ezek adják minden fajta különleges ízét, aromáját. A titok a pörkölés művészetében rejlik, amikor a pörkölő mester gondoskodásának és szakértelmének eredményeképpen, - akár egy szépen megkomponált virágcsokor-, kibomlanak a különböző illatok, aromák és színek. A hagyományos kávé kultúra 3 nagy „pörkölő iskolát” különböztet meg: a franciát, az olaszt és a bécsit.



A TITOK: a frissen, helyben pörkölés

A tökéletes kávé elkészítésekor körültekintően figyelünk a különböző kávé fajták kiválasztására. Csak úgy, mint a borok esetében itt is készíthetünk egy féle kávébabból főtt italokat, és különböző fajták meghatározott keverékéből álló „blendeket”.

A következő lépés a kávé pörkölése, ami talán az egyik legizgalmasabb része a kávéital elkészítésének. Figyelni kell rá, hogy ne legyen nyers, de ne is pörköljük túl, hogy megfelelő állagú legyen, de ugyanakkor ne száradjon ki. Minél frissebb a pörkölés, annál kiválóbb aroma-ízvilág alakul ki majd a csészénkben.

Ha kávénkat szépen megpörköltük, akkor kerülhet sor a darálásra, amely nem kevesebb koncentrációt igényel, mint a pörkölés. Nem mindegy, hogy mikor darálunk, hogy mekkorák a darált kávészemek, hogy valóban „púder” finomságú-e az őrlemény. Itt is igaz, hogy minél frissebb az őrlemény, annál nagyobb élvezetet nyújt majd a kávéital.

A friss, illatos kávészemekből presszót főzünk, amelyet frissen krémesre vert házi tejszínhabbal, belga csokoládé forgáccsal és ropogós házi süteménnyel kínálunk.